in

Miből készül a vodka? Mutatjuk a választ!

Miből készül a vodka?

A vodka szó szerinti jelentésben „vizecske” általában színtelen égetett szesz, melynek gyártásakor a megerjesztett alapanyagból finomszeszt párolnak le, így nagyrészt víz és etanol elegyéből áll, az égetett szeszekre jellemző más összetevőket pedig csak igen kis mennyiségben tartalmaz. A vodkát hagyományosan gabonából vagy burgonyából készítik, de bármely cukor- vagy keményítőtartalmú mezőgazdasági alapanyagból készülhet.

Ha van olyan ital, amelyről bátran állíthatjuk, hogy évszázadokkal ezelőtt is fogyasztották már az őseink, akkor a vodka biztosan az. Az ital pontos eredete bizonytalan, ám egyes feljegyzések szerint már a tizenhatodik század óta jelen volt, ugyanis nagyon hamar felfedezték, hogy a szinte mindig kéznél levő burgonyából vagy gabonából bizony egyszerűen készíthető szeszesital.

A vodkát az Európai Unióban legalább 37,5 térfogatszázalék alkohollal kell palackozni, a legtöbbször 37,5–40% alkohollal kerül forgalomba. A nemzetközileg is ismert márkákra jellemző a 40% alkohol, de ritkán ennél erősebb palackozások is előfordulnak.

A vodkák egy részét ízesítve hozzák forgalomba.

Ez a cikk Miből készül a vodka? Mutatjuk a választ! először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Írd meg kommentben az eredményed!

USA-beli egyetem – válasz rejtvényhez

kutyanehéz képösszerakó

Kutyanehéz képösszerakó! Vagy neked mégis könnyű lesz?