in

Domina szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!

Domina szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent!

A „domina” kifejezés többféle jelentéssel bírhat, és az értelmezése a kontextustól függ. Itt néhány lehetséges jelentése:

  1. Női dominancia: A „domina” gyakran használt kifejezés a BDSM (Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, Masochism) szubkultúrában. Ebben az összefüggésben a „domina” egy olyan nőt jelöl, aki a szexuális játékok során domináns szerepet vállal.
  2. Asszony, úrnő: A „domina” szó latin eredetű, és az asszony, úrnő jelentésű. Régebben az angol nyelvben is használták az „asszony” szinonimájaként.
  3. Vallási kontextusban: A „domina” kifejezést a latin nyelvben néha használják a „hölgy” vagy „asszony” szavaként, különösen a katolikus liturgiában.
  4. Angol nyelvű gyakori használat: Az angol nyelvben a „domina” kifejezést gyakran használják rövidítve a „dominatrix” szóban, ami a BDSM szubkultúrában résztvevő női domináns személyre utal.

A „domina” szó napjainkban szexuális kontextusban is egyre gyakrabban előforduló kifejezés. Azonban a szó eredeti jelentése korántsem merül ki csupán a szexuális szerepjátékban betöltött szerepben. A „domina” eredetileg a latin „dominus” szóból származik, ami „úr” vagy „házigazda” jelentéssel bír. Ebből a szóból származik a „domina” is, ami eredetileg „uralkodónőt” jelentett. Ebben a kontextusban a „domina” szó egy olyan női személyt jelöl, aki uralkodó szerepet játszik, és az irányítás alatt tart másokat. A következőkben részletesen is bemutatjuk a „domina” szó eredetét, jelentését és használatát.

Jelentése:

Úrasszony, úrnő.

A mazochista (önkínzó) férfiak párja, aki fizikailag bántalmazza a férfiakat mielőtt azokat szexuális kielégüléshez juttatná.

Ez a cikk Domina szó jelentése – Mutatjuk, hogy mit is jelent! először a Kvízmester.com. oldalunkon jelent meg.

Írd meg kommentben az eredményed!

Hogy írjuk helyesen Attila – Íme a válasz!

Ógörög istennő – válasz rejtvényhez